İmplant Nasıl Yapılır?

Sayfa İçeriği

İmplant yapımı en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Hastalar implant diş yaptırmak için ekonomik olarak hazırlıklarımı yapsalar bile uygulamanın zor olduğunu düşünerek erteleyebilirler. İmplantın yapım aşamalarını bilmek tedavi için diş hekimi ile iş birliği yapmanın ilk şartıdır.

İmplant uygulaması için çekim boşluğunun iyileşmiş olması gerekir. Daha önceden yapılmış diş çekimleri implant uygulaması için hazırdır diyebiliriz. Ancak diş çekimi yeni yapılıyor veya yapıldı ise çekim bölgesinin genellikle iyileşmesi istenir. Diş enfeksiyonu nedeniyle çekildiyse yaklaşık 2 ile 3 ay bekleme süresi olacaktır. Kemiğin onarılması ve diş kökü bölgesinde oluşan boşluğun kapanması için üç ay bekledikten sonra röntgen alınır. Çekilen diş bölgesine implant uygulaması için kemik hazır ise implant uygulaması işlemi yapılabilir.

Tek diş implant yapım fiyatı
Tek diş implant yapımı fiyatı

Daha önce çekilmiş diş boşluklara için panoramik diş röntgeni ile yapılan inceleme yeterli kemik hacmi gösteriyor ise implant operasyonu yapılabilir.

İmplant öncesi ağızda diş çürüğü kanal tedavisi ve diş eti hastalıkları tedavi edilmelidir. Bundaki amaç azda enfeksiyon kaynağı olabilecek etkenleri ortadan kaldırmaktır. İmplant cerrahisi sırasında tam steril ortamda çalışma yapılır. Hasta ağzında antiseptik gargara ile çarpılır. Hasta üzerine sitenin örtü örtüldükten sonra ellerini örtünün üzerine çıkarmaması istenir. Cerrahi set otoklavdan çıkarılır ve poşete açıldıktan sonra İşleme başlanır. İlk iş anestezi yapılmasıdır. Tıpkı diş çekiminde olduğu gibi önce sprey sıkılarak ağız yumuşak dokuları bir miktar uyuşturulur. Ardından lokal anestezi uygulaması ile işlem yapılacak bölgenin uyuşması sağlanıyor. Diş Hekimliğinde lokal anestezi sayesinde bütün cerrahi işlemler, diş çekimi, kanal tedavisi ve diş dolgusu hiçbir ağrı hissettirmeden yapılabilmektedir. Hekimin anestezi tekniğini iyi bilmesi ve uygulaması kaliteli bir anestezi maddesi kullanılması iyi bir uyuşukluk için yeterlidir.

İmplant yerleştirmeden önce kemik üzerindeki dişeti kaldırılır. Diş etinin hemen altında bulunan kemik içerisine yapılan planlamaya uygun olacak şekilde küçük delikler açılır. Bu delikler implantın boyu ve çapı ile aynıdır. İmplant steril kutusundan çıkarılarak kendi boyutunda hazırlanmış yuvalara vidalanarak yerleştirilir. İmplant boyun kısmına kadar kemik içerisine gömülüyor. Üzerine kapak takılır. Tam kemik seviyesinde yerleşmiş olan implantın üzerine dişeti dikiliyor. Diş etine dikiş atılması sırasında hiçbir şey hissetmezsiniz.

İMPLANT SONRASI

İyi yapılmış bir implant cerrahisi sonrasında aşırı bir kanama veya hissi olmaz. Özellikle ilaçlarınızın zamanında içer iseniz ve sol tamponu belirtildiği gibi uygular iseniz implant operasyonu sonrasında da rahatsızlık hissetmeyeceksiniz. İşlem bittikten iki 3 saat sonra ağızdaki uyuşukluk tamamen geçecektir. Kullandığınız ağrı kesici İlaç ile ağrı hissetmeyeceksiniz.

Operasyon bölgesinde ertesi gün şişlik olabilir. Bu kemiğin biyolojik bir reaksiyonudur. Hiç endişe etmenize gerek kalmadan bir hafta içerisinde bu şişlik geçecektir. İmplant işleminden sonra ekimi tavsiyelerine uyar iseniz implant kanamasına sorunu ile kesinlikle karşılaşmasınız. Yapmanız gereken tamponu yeteri kadar tutmak ve tükürmemektir. Kan pıhtısı bozulduğu zaman uzun süren kanama olabilir.