Diş kliniğimizde implant uygulaması artık rutin bir halde gerçekleştiriliyor. Diş kaplaması ile elde edilen doğal diş görüntüsü ve fonksiyonunu sağlayabilen implant uygulamalarının en önemli avantajı hiç diş olmayan hastalar için kurtarıcı olması ve diş kaplama ve köprülerine alternatif bir uygulama olması.
Ancak implant ameliyatında dikkat edilmesi gereken önemli kurallar ve gerçekler var. bugün bunlardan bahsedelim biraz.
İmplant İçin Ameliyat Hazırlığı
Hasta lokal anestezi altında operasyona alınır. İmplant setinde bulunan özel frezler ile silindirik bir kavite açılıp, implant bu alana yerleştirilir. İmplant yerleştirilirken iki yöntem izlenebilir.
1) Tek seferde yerleştirme
2) Çift seferde yerleştirme
Tek seferde yerleştirme tekniği
Bu teknikte implant kemik İçine yerleştirildikten sonra implant üzerine iyileşme başlığı konur. Diş eti dokusu bu başlığın etrafına dikilir. Zamanla dişeti bu vida etrafında şekillenir. Operasyondan 4-6 hafta kadar sonrasında implant üzerine herhangi bir baskı gelmemelidir. Bunun için dikişler alındıktan sonra kullandığı bölümlü protezin altı aşındırılıp astarlanarak geçici bir protez hazırlanabilir.
İki aşamalı yerleştirme tekniği
Diş eti dokusunu keratinize yani yapışık diş eti bandının azaldığı durumlarda uygulanmaktadır. İmplantın yerleştirilmesinden sonra implant üzerine örtücü vida yerleştirilir, onunda üzeri flep ile örtülür. İyileşme alt çenede 5 ay, üst çenede 6-9 ayda gerçekleşir. Bu süre sonunda mukoza kaldırılıp vida çıkarılır. Yerine iyileşme başlığı takılıp iki hafta beklendikten sonra ölçü aşamasına geçilir.
İmplant tedavileri uzun süre size hizmet edecek tedavilerdir.
Tedavi öncesi planlama büyük önem taşır.
Bilgi ve randevu için estetik.dentist@gmail.com veya 05493474347 den bize ulaşabilirsiniz.